Verkkokauppa-
alustan vaihtaminen


Verkkokaupan siirto toiseen palveluun edellyttää äärimmäistä tarkkuutta.

Jokaiselle verkkokauppiaalle voi koittaa päivä, jolloin kaupan toimintaan tulee tehdä suurempia rakenteellisia muutoksia. Käytännössä tämä liittyy usein esimerkiksi siihen, että nykyisestä kauppapohjasta ei löydy kaikkia toivottuja ominaisuuksia, jotka toisessa pohjassa olisivat saatavilla. Teknisesti kaupan siirtäminen toiseen palveluun ei ole mikään mahdoton operaatio. Siinä on kuitenkin pari juttua, joihin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota ja huolellisuutta.

Hakukoneet ja uudelleenohjaukset

Eri verkkokauppapohjat toimivat teknisesti eri tavoin ja sen vuoksi sivustosi url-osoitteet voivat muuttua siitä, mitä ne ovat nykyisessä paikassa. Url-osoitteella tarkoitan tässä tapauksessa kaikkea, mitä tulee verkkotunnuksesi jälkeen. Sinulla voi olla esimerkiksi Googlessa hyvin sijoittunut tuoteryhmäsivu osoitteessa sinunkauppasi.fi/tuoteryhmanosoite. Kun vaihdat alustaa, tähän tilalle voi tulla esim. sinunkauppasi.fi/jokuihantoinenosoite. Tuolloin Google ei löydä sivua, sivusi katoaa hakutuloksista ja kävijämäärät vähenevät.

Jos et voi pitää osoitteita samana, huolehdi ainakin siitä, että sinulla on mahdollisuus uudelleenohjata verkkokauppasi tärkeimmät url-osoitteet. Uudelleenohjauksille ei ole ylärajaa, voit tehdä niitä niin paljon kuin on tarvetta. Googlella on tähän aiheeseen liittyen aika hyvä video, kannattaa tsekata se täältä: https://youtu.be/r1lVPrYoBkA

Kanta-asiakkaat ja muutoksista tiedottaminen

Asiakastietojen siirtäminen identtisenä palvelusta toiseen ei ole aina mahdollista. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että asiakkaasi eivät voi enää kirjautua vanhalle asiakastilille ja tehdä ostoksia tutulla tavalla. Myös erilainen tilausprosessi saattaa jännittää asiakasta niin paljon, että tilaus jää kesken. Sillä on suora vaikutus myyntiisi.

Tätä uhkaa voit ennaltaehkäistä esimerkiksi uutiskirjeen kautta. Kerro asiakkaille, mitä muutoksia tulossa, miksi ne tehdään ja mitä hyötyä niistä on asiakkaille. Jos olet vaihtamassa verkkokauppa-alustaa tehostaaksesi tilauksen käsittelyä, siitähän voisi olla asiakkaille hyötyä esimerkiksi nopeampina toimituksina. Uudistetun kaupan julkaisua voit juhlistaa asiakkaille myös esimerkiksi alennuksien muodossa. Tärkeintä on, että saat kannustettua asiakkaita tekemään tilauksia uudistetusta kaupasta, jotta ne tottuisivat uuteen kauppaan mahdollisimman pian.

Älä tee hätiköityjä päätöksiä

Yllä mainittujen asioiden lisäksi on myös monia muita tapauskohtaisia juttuja, joita kannattaa huomioida kaupan siirtämisessä. Mieti tarkkaan koko prosessi, miten se vaikuttaa päivittäisiin toimiisi, tilausten käsittelyyn, tuotteiden toimituksiin, rahaliikenteeseen ja ennen kaikkea sitä, miten muutokset näkyvät maksaville asiakkaillesi. Älä hätäile.

Kaikki blogitekstit