Sähköposti-
markkinointi


Kirjoita jokainen sähköposti ajatuksella.

Onnistunut sähköpostimarkkinointi palvelee asiakkaita. Antaa vastauksen kysymykseen, jota asiakas ei ole vielä esittänyt. Ratkaisee ongelman, joita asiakas ei ole vielä kohdannut. Ennen viestin lähettämistä on hyvä hetki miettiä, mikä on viestin tarkoitus. Miksi asiakas ostaa tuotteitasi - mikä herättää asiakkaassa tämän halun?

Uutiskirjeen kirjoittaminen

Vaikka et koskaan olisikaan lähettänyt uutiskirjeitä, älä pelkää aloittaa, sillä vain sinulla on parhaat lähtökohdat onnistua. Etevinkään mainosmies ei tiedä sinua paremmin, mikä saa asiakkaasi himoitsemaan tuotteitasi. On toki joitain teknisiä juttuja, joita kannattaa ehdottomasti kokeilla - kuten esimerkiksi klassinen myynnin kaava - AIDA. Selostan tässä lyhyesti, mitä kirjaimet tarkoittavat.

Attention. Armeijassa huudettiin Huomio! aina, kun joku isokenkäinen saapui tupaan ja sitten kaikki kääntyivät katsomaan. Huuda sinäkin huomio kirjoittamalla viestiin päheä otsikko, joka saa asiakkaan lukemaan viestisi. Kannattaa esimerkiksi tutkia, miten Ilta-Sanomat kirjoittaa nettisivuillaan otsikoita. Ne ovat totta, mutta voidaan helposti käsittää väärin. Älä kuitenkaan koskaan johdata asiakasta liikaa harhaan.

Interest. Aloita viesti kirjoittamalla niistä asioista, jotka kiinnostavat asiakastasi. Vaikka sinulla olisikin jokin todella hieno uutuus, josta haluat heti huutaa, malta vielä mielesi. Mieti, mitä suurimmalla osalla kirjeen vastaanottajista pyörii mielessään. Poikkeuksena tästä tietenkin sellaiset tilanteet, että julkaiset jotain, jota asiakas jo valmiiksi odottaa. Silloin voidaan kertoa heti alkuun, että odotus on päättynyt.

Desire. Kun olet herättänyt asiakkaassa huomion ja mielenkiinnon, tarjoa hänelle vastauksia kysymyksiin. Mitkä tuotteesi ominaisuudet herättävät asiakkaassa halun ostaa tuotetta? Mikä saa asiakkaan tuntemaan, että juuri tuon ostamalla hän on onnellisempi ja tuntee itsensä tärkeäksi.

Action. Kannusta lopuksi asiakasta saapumaan verkkokauppaasi tai ottamaan yhteyttä. Anna viestin lukijalle selkeä kehoitus toimintaan tai jos mahdollista, suora linkki siihen asiaan, jota olet myymässä.

Mailchimp - ilmainen palvelu sähköpostimarkkinointiin

Uutiskirjeiden lähettämiseen kannattaa käyttää siihen tarkoitettua palvelua. Tee niin, koska tuolloin viestisi menevät paremmin perille (eivät eksy roskapostiin) ja pystyt myös seuraamaan viestiesi tehokkuutta. Yksi hyvä palvelu on Mailchimp, joka ilmainen alle 2000 viestiä kuussa lähettäville.

Kaikki blogitekstit