Verkkokaupan kuvat


Laadukkailla kuvilla saat asiakkaat ostotuulelle.

Tuotekuvien lisäksi verkkokauppasivustolla on hyvä näyttää myös muita toimintaasi liittyviä kuvia. Esimerkiksi kuvat tuotteitasi käyttävistä iloisista ihmisistä ovat omiaan lisäämään hyvää tunnelmaa sivuston kävijoissä. Ja hyvä tunnelma puolestaan lisää asiakkaiden ostohalukkuutta.

Mistä kuvia verkkokauppaan?

Verkkokaupan ulkoasussa kannattaa käyttää aina mahdollisimman laadukkaita kuvia. Kaikki eivät ole ammattikuvaajia eikä tarvitsekaan, sillä kuvia voi aina ostaa kuvapankeista suhteellisen huokeaan hintaan.

Tässä muutama esimerkki:

  1. iStock
  2. Dreamstime.com
  3. Shutterstock.com
  4. Vastavalo.fi
  5. Gorilla.fi

Kuvapankkeja löydät lisää esim. Google-haulla: kuvapankkeja

Tutustu huolellisesti käyttöoikeuksiin

Kuvapankkien kuvilla saattaa olla useita erilaisia kuvakohtaisia lisenssejä, jotka määrittelevät mm. sen, mihin tarkoitukseen kuvaa voi käyttää ja miten kuvaa voi muokata. Ennen kuvan ostamista kannattaa siis tutustua huolellisesti käyttämäsi palvelun ehtoihin, jotta voit hyödyntää kuvaa haluamallasi tavalla.

Ilmainen vaihtoehto

On myös kuvia, joita käyttää veloituksetta tietyin ehdoin. Nämä kuvat kulkevat useimmiten Creative Commons –lisenssillä, joka perustuu siihen, että kuvan yhteydessä mainitaan kuvan ottaja, linkki alkuperäiseen kuvaan sekä kyseinen creative commons –lisenssi. Cc-kuvienkin kanssa tulee tosin olla tarkkana, koska lisenssejä on useita erilaisia kaupallisiin ja ei-kaupallisiin tarkoituksiin.

Takaisin