Verkkokaupan testaaminen


Osa 10/10 - Asetu asiakkaan asemaan ja testaa miten kauppasi toimii käytännössä.

Kun kaikki alkaa olla verkkokaupassa valmista, sinun tulee vielä todeta sen toimivuus omin silmin. Asettaudu asiakkaan asemaan ja tee muutama testitilaus omasta kaupastasi. Siten voit varmistua, että kaikki varmasti toimii silloin, kun ensimmäinen todellinen asiakas on tekemässä tilausta kaupastasi.

Tilauksen yhteenveto ja tilausvahvistus

Kokeillessasi kaupan toimintaa kiinnitä erityistä huomiota kassasivun toimintaan ja siihen, mitä tietoa kassa antaa asiakkaalle tilauksesta. Useimpia asiakkaita varmasti kiinnostaa tietää, mitä tilaus maksaa ja mistä loppusumma koostuu. Tilauksen jälkeen verkkokauppapohja lähettää asiakkaalle tilausvahvistuksen. Tarkista tilausvahvistuksen sisältö ja se, onko siellä varmasti selkeästi näkyvillä kaikki tiedot tilauksesta ja yrityksestäsi.

Harjoittele tilauksen käsittely

Muista myös käsitellä tekemäsi testitilaus kaupan hallinnan kautta, jotta osaat toimia varmemmin tulevien oikeiden tilausten kanssa. Selvitä, miten muutat tilauksen tilaa, miten viestität asiakkaalle tilaukseen liittyvistä asioista ja kuinka pakkaaminen, osoitekortin tulostaminen ja lähetys käytännössä menevät.

Osoitekortit helposti

Osoitekortin tulostus on muuten yksi verkkokauppiaan rutiineista, joka helpottuu huomattavasti, mikäli verkkokaupassasi on osoitekortti-integraatio. Suomalaisista ainakin Itellalla ja Matkahuollolla on omat osoitekortti-integraatiot, joiden asentamisesta saat lisäohjeistusta käyttämältäsi verkkokauppapalveluntarjoajalta.

Viimeinen oppitunti

Tämä olikin verkkokauppaopiston viimeinen oppitunti - kiitos, käynnistäsi! Voit tutustua vielä halutessasi lisämateriaaliin opiston blogiosiossa.

Verkkokauppaopiston blogi