Sisällön optimointi


Näkyvyys hakukoneissa on verkkokaupan elinehto.

Sivuston sijoittuminen Googlen ja muiden hakukoneiden tuloksissa on monen eri tekijän summa. Näkyvyyteen vaikuttavat sivustosi ulkopuoliset tekijät, kuten esimerkiksi se, kuinka monelta muulta sivulta on linkityksiä sinun sivustollesi. Pelkkä suuri määrä ulkopuolisia linkkejä ei vielä yksinään riitä, vaan linkittävien sivustojen laadulla ja sisällöllä on myös merkitystä. Kannattaa tavoitella saamaan linkityksiä erityisesti niiltä sivuilta, jotka käsittelevät samaa aihetta kuin sinun sivustosi.

Sisältö ratkaisee

Sivustosi sisällöllä on myös vahva rooli näkyvyydessä ja siihen voitkin parhaiten vaikuttaa. Hakokoneiden kannalta on hyödyllistä miettiä niitä asioita, joita asiakkaasi haluavat tietää. Mieti, millä sanoilla asiakkaasi hakevat tuotteitasi ja käytä niitä sivustosi otsikoissa ja muussa sisällössä. Älä kuitenkaan viljele liiaksi yksittäisiä hakusanoja vaan kirjoita aina luonnollista tekstiä, joka liittyy haettavaan asiaan ja myymiisi tuotteisiin.

Hakukoneiden näkökulma

Sivulla näkyvän sisällön lisäksi hakukoneet arvioivat sivustoja myös niiden laadun perusteella. Laatuun vaikuttaa mm. se, kuinka oikeaoppista sivuston html-koodi on. Näiden asioiden tarkistamiseen Google tarjoaa käyttöösi maksuttoman Google Webmaster Tools -palvelun, joka tunnetaan Suomessa myös nimellä verkkovastaavan työkalut. Verkkovastaavien työkaluista saat arvokasta tietoa siitä, miten Google näkee sivustosi ja miten sivustoa kannattaisi muokata jatkossa, jotta se tavoittaisi oikeat ihmiset. Webmaster Toolsista näet myös sen, millä hakusanoilla sivustosi näkyy hakutuloksissa ja mitkä hakusanat tuovat sivustollesi eniten kävijöitä.

Tutustu näihin:

Takaisin