Verkkokaupan markkinointi


Osa 7/10 - Houkuttele kauppaasi kävijöitä tehokkaalla markkinoinnilla.

Verkkokaupan menestys nojaa hyvin paljon siihen, kuinka paljon kaupassa on kävijoitä. Normaalisti vain muutama prosentti kävijöistä on tilaavia asiakkaita, minkä vuoksi kävijöitä on hyvä olla rutkasti.

Erityisesti kaupan alkutaipaleella kävijöitä hankitaan aktiivisen markkinoinnin avulla. Useimmiten parhaat kanavat verkkokaupan markkinointiin ovat Google Adwords ja Facebook-mainonta.

Suomesta löytyy useita internetmarkkinointiin erikoistuneita yrityksiä, jotka osaavat opastaa sinua asiantuntevasti löytämään sinulle parhaiten sopivat mainostamismuodot. Verkkomarkkinoinnin ammattilaiset kertovat sinulle myös mainonnan tulosten seuraamisesta ja siitä, miten voit seurannan kautta parantaa mainostesi tehokkuutta.

Sähköpostit talteen

Googlen ja Facebookin lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota myös yhteen perinteisempään menetelmään, nimittäin sähköpostimarkkinointiin. Ala keräämään asiakkaiden sähköposteja aktiivisesti heti verkkokaupan perustamisesta alkaen ja pyydä heiltä suostumus markkinointikirjeiden lähettämiseen. Asiakas, joka on aikaisemmin tilannut kaupastasi ja on ostokseensa tyytyväinen, ostaa hyvin todennäköisesti myös jatkossa, mikäli tiedotat hänelle esimerkiksi kauppasi uutuuksista.

Sähköpostimarkkinointi onnistuu helpoiten siihen tarkoitetulla ohjelmalla. Yksi varsin suosittu palvelu sähköpostien lähettämiseen on Mailchimp. Mailchimpilla on ilmainen versio, jolla pääset hyvin alkuun ja voit tarvittaessa myöhemmin päivittää ohjelman maksulliseen versioon.

Kävijäseuranta