Mitä asiakas haluaa?


Puhu asiakkaalle niistä asioista, joista asiakas on kiinnostunut.

Tässä tekstissä kerron, kuinka saat tehtyä verkkokauppasi kävijöistä ostavia asiakkaita. Menetelmä on niin naurettavan yksinkertainen, ettet uskokaan. Tee vain seuraavat 3 asiaa:

1. Kerro asiakkaalle myymistäsi tuotteista tai palveluista

Asiakas on saapunut sivustollesi mielessään vain yksi asia. Se ei ole yrityksesi ihmisläheiset arvot tai verkkokauppasi pitkä historia. Useimmiten asiakas ei ole kiinnostunut sinusta pätkääkään. Asiakas haluaa vain löytää etsimänsä tuotteen. Itsestäsi voit kertoa muilla verkkokaupan sivuilla, mutta etusivu tulee omistaa asiakkaan tarpeille.

Laita nämä aina selkeästi esille:

  • Tuotteita tai tuoteryhmiä etusivulle
  • Looginen tuoteryhmävalikko
  • Hyvä hakutoiminto


2. Kerro asiakkaalle, millainen tuote on ja mitä se maksaa

Kun asiakas on löytänyt tuotteen kaupasta, hän siirtyy erittäin tärkeälle sivulle, eli tuote-esittelyyn. Mieti, mitä kysymyksiä asiakkaalla voisi tulla mieleen, kun hän on ostamassa tuotetta kaupastasi. Kerro ensimmäiseksi vastaukset niihin ja vasta sen jälkeen niistä asioista, joita sinun mielestäsi tuotteesta on hyvä tietää. Ota käyttöön tuotearvostelutoiminto, sillä asiakas haluaa tietää, mitä muut hänen kaltaisensa ajattelevat. Viimeistele tuotesivu asettamalla tuotteen hinta esille isolla fontilla.

Kerro tuotteista nämä:

  • Selkeä tuotekuvaus
  • Kattavat lisätiedot
  • Toisten asiakkaiden tuotearvostelut
  • Hinta isosti


3. Kerro asiakkaalle miten maksu ja toimitus tapahtuvat

Kun olet saanut asiakkaan laittamaan tuotteet koriin, seuraavaksi sinun tulee saada asiakas ostamaan tuote. Jatketaan samalla yksinkertaisella menetelmällä, eli mietitään mitä asiakas haluaa tietää. Näytä asiakkaalle selkeä reitti kassalle. Kerro, että sinun kaupassasi tilauksen voi maksaa verkkopankissa, Visalla, Mastercardilla, laskulla ja osamaksulla. Kerro, että tilaus voidaan toimittaa hänen toivomallaan tavalla, oli se sitten lähimpään Siwaan, Valintataloon, Postin pakettiautomaattiin, Postiin tai kotiovelle. Nettikaupan ideana on tehdä ostamisesta mahdollisimman vaivatonta ja asiakas on siitä useimmiten myös valmis maksamaan.

  • Maksu- ja toimitustavat näkyville jo ennen kassaa
  • Tarjoa mahdollisimman monipuoliset maksu- ja toimitustavat
  • Toimituskulut esille selkeästi

Näiden kolmen asian lisäksi on varmasti myös monia muita tekijöitä sekä alakohtaisia vaihteluita. Ideanani onkin ensi sijaisesti herätellä sinua ajattelemaan asiakkaitasi.

Ainoa tapa saada ihminen tekemään jotakin on se, että ihminen haluaa tehdä niin ja tämän halun voit herättää puhumalla sellaisista asioista, joita ihminen haluaa kuulla.

Kaikki blogitekstit