Kassa


Osa 9/10 - Asiakkaat arvostavat verkkokaupassa selkeää kassasivua.

Markkinointiin ja verkkokauppaasi sijoittamasi pääoma sekä työ kulminoituvat yhteen sivuun: kassaan. Hyvä kassa on selkeä kokonaisuus, jossa on monipuoliset maksu- ja toimitustavat.

Maksutavat

Suomessa maksutapoina tulee olla kotimaiset verkkopankit, luottokortit sekä lasku- ja osamaksumahdollisuus. Vaikka maksutapoja on useita erilaisia, se ei nykyisin edellytä erillisiä sopimuksia jokaisen maksulaitoksen kanssa. Maksuasioissa kannattaa aina käyttää maksupalveluntarjoajaa, joka välittää sinulle oleellisimmat maksutavat.

Toimitustavat

Toimitustapojen määrittely ei olekaan niin yksinkertaista kuin maksutapojen. Valitse toimitustavat siten, että ne palvelevat parhaiten sekä tuotteitasi, että asiakkaitasi. Posti ja Matkahuolto ovat varmasti tunnetuimmat yhtiöt ja tiedustelut kannattaakin aloittaa niistä. Hyvä kuljetusliike osaa tarjota tuotteitasi ja liiketoimintaasi kattavasti palvelevan ratkaisun. Tässäkin sinun tulee ensin miettiä tarpeesi, jotta osaat kilpailuttaa eri toimijoiden palvelut tasavertaisesti. Kun olet päättänyt logistiikkakumppanisi, sinun tulee vain asentaa toimitustavat kauppaasi. Hyvä verkkokauppapalveluntarjoaja mahdollistaa useiden eri toimitustapojen asentamisen sekä niiden hinnoittelun monipuolisella tavalla.

Onko tilaaminen helppoa? Kokeile kassaa.

Kun olet valinnut verkkokauppapohjan, sinun kannattaa kurkata, miten verkkokaupan kassa toimii. Hyvällä kassalla on maksu- ja toimitustavat selkeästi esillä. Paras tilanne on se, jos asiakas voi jo verkkokaupassa valita esimerkiksi oman verkkopankkinsa, sen sijaan, että hänen täytyisi mennä erikseen maksupalveluntarjoajan sivuille ja siitä eteenpäin pankkiin. Asiakkaat arvostavat helppoa tilausta ja pidä huoli siitä, että verkkokauppapalvelusi voi sen sinulle tarjota.

Testaaminen