Esittele tuotteet kunnolla


Kattavat tuotekuvaukset ja kuvat lisäävät myyntiä.

Jos haluat myydä verkkokaupassa jotain, kannattaa kertoa, mitä on tarjolla. Tämä käsittämättömän yksinkertainen asia tuppaa harmillisen usein unohtumaan. Tuotteiden lisäämisen kanssa ei tulisi missään tilanteessa hätiköidä, sillä huonosti esitelty tuotevalikoima on varma tapa karkottaa asiakkaat toiseen kauppaan.

Tuotteen nimi

Tuotteen nimen tulee olla sellainen, jota asiakaskin ajattelee. Mieti yksinkertaisesti. Jos myyt vaikkapa ruuvia, laita tuotteen nimeksi Ruuvi. Tuotteen nimessä voi olla myös useampi sana. Eli jos myyt ristipäistä ruuvia, laita nimeksi Ristipäinen ruuvi. Mahdollisesti myös koko, jolloin nimeksi voi asettaa vaikkapa Ruuvi, ristipää, 5cm.

Yksinkertaisuus on valttia tuotetta nimettäessä.

Tuotekategoria

Tuotteiden järjestäminen tuoteryhmiin on yhtä yksinkertaista kuin nimeäminenkin. Useimmissa verkkokauppaohjelmissa voit jakaa tuotteet pääryhmiin, kuten esimerkiksi Ruuvit ja alaryhmiin, kuten esimerkiksi Ristipäiset ruuvit ja Tasapäiset ruuvit.

Voit myös linkittää tuotteet siten, että sama tuote näkyy esimerkiksi Ruuvit-pääryhmässä sekä Ristipäiset-alaryhmässä. Kun linkität tuotteen näkymään useissa paikoissa, myös asiakas löytää sen todennäköisemmin.

Tuotteiden järjestelyssä ei kannata sooloilla. Ota mallia muista.

Tuotteen hinta

Tuotteen hinnasta ei oikeastaan muuta voi sanoa kuin, että ilmoita se ja ilmoitakin selkeästi. Laita hinta isolla tuotesivulle oikealle ylös, koska sieltä asiakkaan silmä sitä etsii.

Jos tuotteella on tarjoushinta, näytä sen vieressä alkuperäinen hinta sekä alennusprosentti. Nämä tuotteiden alennusmerkinnät tulevat fiksuista verkkokauppasovelluksista automaattisesti. Jos tuotteessa on valintoja, jotka voivat nostaa tuotteen hintaa, ne tulisi näkyä selkeästi valitsemisen yhteydessä.

Kerro asiakkaalle tuotteen hinta niin ettei siinä jää mitään epäselväksi.

Tuotekuvaus

Hyvä tuotekuvaus on sellainen, jossa kerrotaan ensin pääkohdat tuotteesta muutamalla lauseella. Asiakkaalle pitää heti alussa tehdä selväksi se, miksi tuote kannattaa ostaa. Korosta tuotteen hyviä puolia. Tuotekuvauksen loppuosassa kuvailet tuotteen tarkemmin ja lopputekstiä kannattaakin jäsennellä selkeiden otsikkojen avulla, jotta se on helppo silmäillä läpi.

Panosta tuotekuvauksessa erityisesti aloitukseen. Kuvaile tuote selkeästi ja vältä turhien korulauseiden viljelemistä, sillä ne eivät kiinnosta ketään.

Tuotevalinnat

Jos tuotteessa on valintoja, kuten esimerkiksi väri tai koko, ne voi useimmissa kaupoissa laittaa esimerkiksi pudotusvalikoksi. Tuolloin kustakin värivaihtoehdosta tulee asettaa tuotteeseen oma kuva, jotta asiakas näkee, mitä on ostamassa.

Kannattaa myös miettiä sitä, pitäisikö eri värit laittaa omina tuotteinaan. Se voi alkuun kuulostaa työläältä vaihtoehdolta, mutta kannattaa loppupeleissä, koska silloin asiakas löytää haluamansa värin esimerkiksi suoraan tuotelistauksesta tai verkkokaupan tuotehausta. Useimmissa nettikauppasovelluksissa tuote on helppo kopioida uudeksi tuotteeksi, jolloin sinun tarvitsee käytännössä vaihtaa vain osa tiedoista, kuten nimi ja tuotekuva.

Yhteensopivat tuotteet

Edistyneissä verkkokauppasovelluksissa on mahdollisuus ristiinmyydä tuotteita. Ristiinmyynti tarkoittaa sitä, että tuotesivulla näkyy esimerkiksi samankaltaiset tai yhteensopivat tuotteet. Samankaltaiset tuotteet helpottavat asiakasta löytämään oikean tuotteen. Tarjoamalla mahdollisuuden ostaa samalla kertaa esimerkiksi yhteensopivia lisävarusteita nostat myös kauppasi keskiostosta.

Älä toteuta tuotteita liian monimutkaisesti

Tuoteryhmävalikot kannattaa muodostaa yleisesti tunnetulla tavalla, jolloin tuotteet löytyvät helposti. Tuoteryhmien ja tuotteiden kuvauksiin sen sijaan kannattaa panostaa ja pyrkiä niiden avulla erottumaan muista - toki siinäkin hommassa on hyvä säilyttää tietty kohtuus, jotta kauppasi näkyisi Googlessa niillä sanoilla, joilla asiakkaasikin tuotteita etsivät.

Kun lisäät tuotteita nettikauppaasi, yritä ajatella asiakkaidesi tavoin - siten toimimalla et voi epäonnistua.

Kaikki blogitekstit