Blogissa myyminen


Ansaitse blogillasi rahaa myymällä sen kautta tuotteita.

Yksi verkkokaupan suurimpia haasteita on sisällöntuotanto. Kertomalla hyviä tarinoita myymistäsi tuotteista voit herättää kävijoissä innokkaan halun ostaa niitä. Laadukasta sisältöä jaetaan herkästi eteenpäin myös sosiaalisessa mediassa, mikä puolestaan tuo verkkokauppaan lisää kävijöitä. Verkkokauppaa ja mahdollisesti samalla kivijalkakauppaakin pitävällä yrittäjällä ei kuitenkaan aina tahdo aika riittää sisällön tuottamiseen.

Hyvillä bloginkirjoittajilla tilanne on usein päinvastainen. Uusia juttuja isketään tasaisin väliajoin ja hyvät tekstit leviävät kulovalkean tavoin. Bloggaajat puolestaan pohtivat, miten blogin kautta voisi ansaita rahaa. Perinteinen tapa on lisätä mainoksia sivuille, mutta toinen varteenotettava vaihtoehto on myydä tuotteita tai palveluita blogin kautta - jos esimerkiksi harrastat käsitöiden tekemistä ja kirjoitat niistä nettisivuillesi.

Blogin tai minkä tahansa muun sivuston voi muuttaa helposti myyntikanavaksi. Kerron seuraavaksi miten.

Näin teet blogista verkkokaupan

Verkkokaupan perustamiseen tarkoitetussa Finqu-palvelussa julkaistiin tänä syksynä Osta-nappula -myyntikanava. Käytännössä se toimii samoin kuin mikä tahansa verkkokauppa: Sivuston kävijä klikkaa Osta-nappia ja tuote menee ostoskoriin. Sen jälkeen asiakas voi siirtyä kassalle ja ostaa tuotteen itselleen saman tien.

Osta-nappulan käyttäminen ei edellytä mitään supernörtin taitoja tai tietämystä. Riittää, että osaat kopioida ja liittää tekstiä.

Esimerkki Osta-nappulasta

Laitan tähän alapuolelle esimerkin osta-nappulasta, jonka olen toteuttanut oman Finqu-tilini kautta. Tein esimerkkituotteen ja lisäsin kassalle kotiinkuljetus-toimitustavan sekä käteinen-maksutavan. Käytännössä tuote voi olla mikä tahansa, kuten myös maksu- ja toimitustavatkin. Kokeile rohkeasti tilaamista, niin näet miten nappi toimii. Kokeileminen ei maksa mitään.

Ps. Olen töissä Finqussa ja opastan sinua mielelläni lisää tämän toteuttamisesa, jos kiinnostuit. Ota vain yhteyttä asiakaspalveluumme.


Kaikki blogitekstit