Asiakaspalvelu chatin avulla


Chatin avulla tavoitat asiakkaat nopeasti.

Toimiva asiakaspalvelu on yksi verkkokaupan elinehdoista. Tehokkain tapa palvella asiakkaita on hyvin suunniteltu sivusto, josta asiakas löytää helposti etsimänsä tiedot mm. tuotteista ja toimitusehdoista.

Perinteisesti asiakaspalvelu tapahtuu puhelimen ja sähköpostin välityksellä, mutta erilaisten live-chat-palveluiden käyttö on lisääntynyt viime vuosina huomattavasti.

Nopea ja tehokas asiakaspalvelu lisää myyntiä

Chatin vahvuus asiakaspalvelussa on sen nopeus. Asiakas hakee useimmiten ratkaisua tiettyyn tarpeeseen ja tilauksen asiakas tekee vasta ollessaan täysin varma siitä, että tuo tarve tulee tyydytetyksi. Haluathan varmasti tarjota asiakkaalle vastauksen ennen kuin hän siirtyy kilpailijasi verkkokauppaan?

Chatissa yhdistyy puhelimen ja sähköpostin parhaat puolet, jotka ovat nopeus ja tarkkuus. Puhelimen tavoin voit keskustella chatissa asiakkaan kanssa reaaliajassa. Keskustelu tapahtuu kirjoittamalla, jolloin pystyt helposti linkittämään asiakkaalle tarkkoja tietoja esimerkiksi asiakasta kiinnostavasta tuotteesta. Oikein käytettynä chat on siis erittäin tehokas tapa palvella asiakkaita.

Chat toimii myös yhteydenottolomakkeena

Useimmissa chat-palveluissa asiakas voi lähettää viestiä kauppiaalle myös silloin, kun kauppias ei ole paikalla. Käytännössä se vastaa perinteistä yhteydenottolomaketta, jossa on kenttä otsikolle, sähköpostiosoitteelle ja viestille. Näin ollen chatin voisi ajatella jopa korvaavan tavallisen yhteydenottolomakkeen.

Mikäli kaupassasi kuitenkin on jo erillinen lomake ja asiakkaasi ovat sitä tottuneet käyttämään, niin tuolloin sinun ei varmasti kannata viedä sitä mahdollisuutta pois asiakkailtasi.

Chatin asentaminen verkkokauppaan

Teknisesti chat-palvelu on helppo ottaa käyttöön. Liitos tehdään yleensä javascript-koodin avulla, jonka voit kopioida sellaisenaan verkkokauppasi html-koodin joukkoon. Eli jos osaat kopioida ja liittää tekstiä, osaat asentaa myös chatin nettikauppaasi. Tarvittaessa voit pyytää tässä apua myös verkkokauppasi toteuttajalta.

Esimerkki

Tässä yksi esimerkki ilmaisesta Zopim-palvelusta, jolla pääset varmasti alkuun nopeasti ja helposti. Zopimilla on englanninkieliset sivut, mutta Chatin saa toimimaan asiakkaille myös suomeksi tai siten, että se tunnistaa sivustosi kielen automaattisesti.

Vastaavia palveluita on netissä tarjolla muutoinkin laajasti. Hae vain Googlesta hakusanoilla "Chat verkkokauppaan" ja valitse itsellesi sopivin ratkaisu.

Kaikki blogitekstit